Malleus Maleficarum – Heinrich Kramer & James Sprenger

48,00 lei

Malleus Maleficarum sau Condamnarea Vrajitoarelor – Heinrich Kramer & James Sprenger#

In Evul Mediu, vrajitoarele au fost vanate, torturate, judecate si arse pe rug sau spanzurate, pe baza unei plangeri prealabile, a geloziei, invidiei sau razbunarii, si rareori datorita unor fapte reale dovedite. Era suficient un martor, care comparea în secret în faţa tribunalului, şi procedura era pornita.

Adauga la lista de dorinte
Adauga la lista de dorinte

Descriere

Malleus Maleficarum sau Condamnarea Vrajitoarelor – Heinrich Kramer & James Sprenger: 

Încă din Antichitate, din timpul primelor grupări sociale, vrăjitoria era considerată un lucru rău. Vrajitoria era un duşman al luminii, un aliat al puterilor Întunericului, era asociată cu decăderea şi corupţia. În Evul Mediu, vrăjitoarele au fost vânate, torturate, judecate şi arse pe rug. Uneori erau spânzurate, pe baza unei plângeri prealabile, a geloziei, invidiei sau răzbunării, şi rareori datorită unor fapte reale dovedite. Era suficient un martor, care compărea în secret în faţa tribunalului, şi procedura era pornită.
MALLEUS MALEFICARUM este „Codul de procedură penală” al celebrelor procese prin care au fost arse pe rug, vinovate sau nevinovate de erezie, sute de mii de femei considerate vrăjitoare.

Descarcă cuprinsul cărţii

Quick Navigation
×
×

Cart