Cartea Magiei Ceremoniale – Arthur Edward Waite

45,00 lei

Arta numită Goetică, cea a incantaţiei, vrăjitoriei, fascinaţiei, iluziilor şi imposturilor a ajuns într-un mod oarecum arbitrar să semnifice ultima scăpare în diabolism a artei mai catolice şi generale, care este numită Magia practică.

Adauga la lista de dorinte
Adauga la lista de dorinte

Descriere

Cartea Magiei Ceremoniale – Arthur Edward Waite

Arta magica Goetică este magia incantaţiei, vrăjitoriei, fascinaţiei, iluziilor. Ea a ajuns într-un mod oarecum arbitrar să semnifice ultima scăpare în diabolism a artei generale, care este numită Magia practică.

Această desemnare implică faptul că există Magie pe partea teoretică sau o filosofie a subiectului şi aceasta este de două feluri:

1. în zilele moderne, a întrupat numeroase încercări de a furniza o explicaţie, o ipoteză de lucru, pentru presupusele fenomene din trecut;

2. a venit din vechime cu accentul autorităţii, purtând garanţiile unei cunoaşteri caracteristice şi secrete – mai degrabă preda decât explica.

        În spatele acesteia, în virtutea unei presupuneri specifice, exista sursa unei autorităţi. Scoala sau şcolile care eliberau, să spunem aşa, certificatele de titlu. Precizările Maestrului ar fi trebuit să demonstreze lămuritor că adeptul posedă calităţile, gradele, nivelele înscrise acolo.

        De aceasta aparţinea probabil acea Magie Înaltă care justifica semnificaţia originală a termenului Magie. Aceasta era Ştiinţa Înţelepciunii, a acelei înţelepciuni care reprezenta rezultatul experienţei şi al cunoaşterii particulare din sanctuarele sacre ale Magilor. Aşa cum este o uşă în suflet care se deschide către Dumnezeu, la fel există o altă uşă care se deschide asupra adâncurilor. Nu este nici o îndoială că Sinele intră în adâncuri când uşa este deschisă în mod efectiv.

Descarcă cuprinsul cărţii

Quick Navigation
×
×

Cart